Betsafe sponsras av Manchester City

Betsafe, som ägs av Betsson AB, är en av världens ledande leverantörer av produkter och tjänster till spelbolag online. Sedan starten 2006 har företaget idag över 450 000 kunder från över 100 länder. I en ansträngning att stärka sin position, framför allt på den engelska spelmarknaden, har Betsafe slutit ett långsiktigt sponsoravtal med Premier League-klubben Manchester City, som gör spelbolaget till officiell bettingspartner för både herr- och damlaget.

Manchester City FC, som grundades 1880, köptes 2008 av Abu Dhabi United Group och har blivit en av de rikaste klubbarna i världen. Med mycket kapital som pumpades in i klubben och värvningar av tunga spelarnamn vann klubben Premier League 2012 och 2014. Manchester City uppskattades av Forbes Magazine 2016 vara världens sjätte mest värdefulla fotbollsklubb till ett värde av 1,92 miljarder USD. Tanken med sponsoravtalet, vilket är Betsafe’s första stora partnerskap i England, är bland annat att ge spelbolagets kunder möjlighet att ta del av exklusivt innehåll om Manchester City, högpresterande matchtips och storslagna kampanjer. På klubbens hemmaarena, Etihad Stadium, kommer fans till klubben erbjudas en rad exklusiva aktiviteter. Det kommer finnas Betsafe-märkta kiosker på plats och fans kommer även få tillgång till exklusivt material från bakom kulisserna.

Utöver en digital närvaro, som också ingår i avtalet, kommer de båda parterna även arbeta tillsammans för att kontinuerligt förbättra partnerskapet. Betsafe vill även stärka sin position som en ledande operatör av onlinespel, odds, casino och poker i England. Nya exponeringsmöjligheter öppnas med sponsoravtalet då antalet åskådare vid Manchester City´s hemmamatcher brukar överstiga 40 000. Storklubben hade år 2005 uppskattningsvis strax under 900 000 inhemska fans i England och över 2 miljoner runt om i världens. Dock uppskattas dessa siffror ha blivit mångdubbelt större efter Abu Dhabi United Groups köp av klubben och lagets framgångar på fotbollsplanen. Att Manchester City har stort fotbollsmedialt utrymme i fotbollstokiga England råder det inga tvivel om men det öppnar även upp för Betsafe på ett mer internationellt plan då fotbollsklubben ofta lyckas kvalificera sig till Champions League.