Dags för Manny Pacquiao och Floyd Mayweather igen?

Det var en extrem antiklimax förra gången. Det som kallades för århundradets fight. Jag som inte direkt är något boxnings-fan tyckte att hela uppbyggnaden inför fighten var fantastisk och kände att det kunde bli en riktigt speciell tillställning. Men det blev det inte. För det första så fattade jag inte riktigt hur Mayweather kunde vinna.

Jag vet att han vann rättvist och att han dominerade fighten, men mitt amatöröga såg ingen dominans utan bara en massa springande i ringen och en fight där det inte var särskilt mycket våld eller action. Om man tar vilken Tyson-fight som helst så kändes det alltid som att det var på liv eller död. Om man blev träffad av Tyson av en bra träff så var det en knock out. I den här fighten så plockade Mayweather poäng som en fäktare ungefär. Det är min bästa liknelse. Och det var inte alls spännande. Men det var spännande för Manny Pacquiao och Floyd Mayweather. Båda dessa herrar tjänade mer pengar än vad de någonsin gjort tidigare i sina respektive karriärer. Om rapporterna stämmer så kammade Floyd hem 60 % av pengarna vilket motsvarade 250 miljoner dollar.

Det kan jämföras med hans sista fight då han bara fick 15 miljoner dollar. Pacquiao har passerat sitt bäst före-datum vilket gör att Floyd mer eller mindre är helt säker på att vinna. Och Floyd kan dessutom få sin nummer 50 i raden av vinster. Och båda två får väl lika mycket betalt som förra fighten. Det är de tre stora anledningarna till att jag tänker att Floyd kan tänka sig att göra en ny comeback och ta den här fighten. Att Manny Pacquiao redan vill gå en ny match står redan klart då han redan har annonserat det. Om det blir en ny fight så kommer jag nog faktiskt inte se den. Det känns inte som att den kommer att överträffa den första så jag kan inte säga att jag är särskilt exalterad över en ny fight mellan dessa båda giganter.