Känner ni också att det har vinden har bytt riktning? Den nya vinden tar med sig stora förändringar och en helt ny tid står vid dörren. Sagan om Datorn – Return of the Geeks är den era som nu börjar, eller redan har börjat.

Det känns i jorden, marken, luften. Även solen och molnen har ändrat karaktär och de tider som än gång varit kommer aldrig igen. Är det någon som tänker, vad in i helskotta yrar han om nu egentligen? Misstänkte det. Jo, det är nämligen så här. För 20 år sedan så ansågs intresse för data- och TV-spel som något nördigt. De som var duktiga på datorer var i stort sett uteslutande nördar och lite av skolans outcasts. Så här har det varit ända sedan datorerna och tv-spelen lanserades i stort sett.

När man passerat en viss ålder, vanligtvis runt 15 år, så ansågs det inte längre kul att spela spel och hålla på med datorer utan det var nördigt. De tuffa killarna och tjejerna gjorde annat och det var bara nördarna som satt hemma och spelade, i stort sett. Men det där har förändrats, och det har förändrats stort. Det finns en hel del markörer genom tiderna som ändrat det här men en av de absolut största är facebook. En annan väldigt stor är smartphonen. Vad har dessa med data- och TV-spel att göra kanske ni undrar nu. Svaret är: Allt. I och med att Facebook blev poppis så började även de normala, och till och med de tuffa att spendera mer tid vid datorn. I och med smartphonens utveckling så började alla dessutom att spendera mer tid vid internet och facebook eftersom de nu kunde göra det var de än befann sig.

De behövde inte vara hemma för att hålla sig uppdaterade med vad som skedde på nätet. Hela den hysterin som rådde för runt 10 år sedan när facebook började bli populärt gjorde att mycket av det sociala samlivet flyttades från verkliga livet till internet, vilket i sin tur gjorde att de tuffa tog sig in på okänd mark, nördarnas mark. Och hur gärna de än ville och hur gärna de än försökte så är internet en plats där de aldrig kommer att bli herreman på täppan. Vilket i sin tur har lett till att den yngre generationen, redan från början är inne på internet, även de tuffa. Det i sin tur har gjort att tid spenderad på internet, oavsett om det är genom facebook, tv-spel, data-spel eller något annat är mer socialt accepterat. Det här är också något som bara kommer öka framöver. Var så säker.

Titta bara på casinomarknaden på http://bestbonus.se/ till exempel. Den har utvecklats enormt de senaste åren och de omsätter enorma mängder varje år. De blir bara större, bättre och roligare för varje dag som går. Och då är vi ändå i branschens vagga online. Vi har nu nått nördarnas era, Return of the Geeks, Gamers Assault!